Kelley Armstrong: Deceptions (Cainsville #3)



Cím: Deceptions
Szerző: Kelley Armstrong
Sorozat: Cainsville #3
Kategória: fantasy, thriller, felnőtt
Kiadó: Dutton 
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 464
 Fülszöveg: Olivia Jones is desperate for the truth. The daughter of convicted serial killers, she has begun to suspect that her parents are innocent of their crimes. But who can she trust, in a world where betrayal and deception hide in every shadow?

Liv does have one secret weapon: a mysterious sixth sense that helps her to anticipate danger. The trouble is, this rare power comes with its own risks. There are dark forces that want to exploit Liv's talents - and will stop at nothing to win her to their side.

Now Liv must decide, before it's too late. Who does she love? Who is really on her side? And can she save herself without burning down everything that matters most?


Aki ismer, az tudja, hogy hatalmas rajongója vagyok az írónőnek, tőle olvastam el eddig a legtöbb könyvet és a kedvenc könyvsorozatom, a Sötét Erő triológia is az ő érdeme.
Tavaly kezdtem bele a Cainsville sorozatába és akkor egymás után elolvastam az első két részt. Egy évet kellett várnom a folytatásra, mondanom sem kell, hogy amint kijött már el is kezdtem olvasni az olvasómon :).
Ez a könyv letehetetlen. Tényleg.

"Demons are a very human creation. You look for ways to explain evil, and instead of seeing it in yourselves, you offload the responsibility onto monsters. The monstrous exist in the mirror, not in the sulfurous depths of some fantasy world."

A könyv ott folytatódik, ahol az elődje (Visions) abbamaradt. Oliviát még mindig zaklatja az exe, James, ezért a pasijával, Rickyvel vagy ügyvédjével és munkaadójával, Gabriellel tengeti az idejét miközben igyekszik kideríteni a sorozatgyilkosság miatt elítélt szüleiről az igazságot. A gyötrő látomások egyre többször jelennek meg nála és csak ezek segítségével értheti meg, mi folyik körülötte.
Kelley Armstrong könyveit azért is szeretem annyira, mert imádom az általa kreált karaktereket. Általában mindig van egy erős főszereplő akinek nem csak a körülötte lévő káoszt kell rendbe tennie, hanem önmagát is meg kell ismernie és ez az út általában elég göröngyös, néha rossz vágányra tévedhet, de végül mindig megtalálja a helyes irányt. Olivia sokat változott az első könyv óta, egyre ügyesebb és furfangosabb lett. Kedvelem az okos szereplőket, ő pedig pont ilyen. Egyetlen egy dologban nem értek egyet és őt Rickynek hívják. :D Olivia és Gabriel között olyan jó kémia van már a legelső közös jelenetüktől kezdve, ráadásul Gabriel annyira szerethető karakter, Ricky pedig viszonylag keveset szerepel úgyhogy az embernek esélye sincs megkedvelni. 
Gabriel ezúttal is hozta az antiszociális formáját, valahogy mindig sikerül megsértenie Liv-et még ha nem is szándékosan. Egyre inkább megpróbál a lány felé nyitni, de nagyon nagyon lassan halad.
Megemlíteném még Rose-t aki egy jósnő és Gabriel nagynénje. Ő az, aki próbálja felhívni az unokaöccse figyelmét a társas kapcsolatok íratlan szabályaira és Olivián kívül talán az egyetlen akire hallgat. Nagyon körmönfont egy nőszemély és valamiért mindig mosolyognom kellett, amikor jelen volt. Szerintem tartogatni fog még meglepetéseket.
(via feministfae)
A cselekményre nem lehet panaszt tenni, hiszen annyira fordulatos, hogy rengetegszer meredtem a képernyőre döbbentem és azt mormolva, hogy 'te jó ég'. Egyre inkább körvonalazódni kezd Cainsville rejtélye és nagyon tetszett, hogy Olivia látomásainak segítségével bepillantást nyerhettünk a múltba és jobban megismerhettük azt, egyúttal még több kérdést vet fel. A történet végére egyébként választ kapunk az egyik nagy talányra is. Sajnos nem tudok a történetről úgy írni, hogy ne legyen spoileres, hiszen már az első felében kapunk néhány wtf pillanatot.

Egyébként a lezárása után kicsit csalódott voltam, ezt csak azok érthetik, akik olvasták. Körülbelül végig ez járt a fejemben:
Sajnos messze van még a folytatás, egészen augusztusig várhatok a következő kötetre. :'(
♥♥♥
5/5

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése